ciasteczka drożdżowe z dżemem/serem. zrobiłam porcję na dwa dni, więc cztery były z dżemem marchewkowym z tego przepisu , pozostałe cztery z serem na dzień proteinowy.
4 łyżki otrębów owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
półtorej łyżeczki drożdży suszonych
ok 2 łyżek słodziku
3 łyżki serka homogenizowanego
oddzielamy białka od żółtek, żółtka zmiksować z otrębami, słodzikiem, drożdżami i serkiem, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. po tym czasie ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z pozostałym ciastem. i formujemy ciasteczka. w zależności od pożądanej wielkości i ilości.
nadzienie z sera zrobiłam mieszając ser twarogowy z odrobiną serka homogenizowanego i słodzikiem i aromatem waniliowym.
***
cookies on yeast with carrot jam/cheese. I've baked two day portion, so four of them were with jam
made from this recipe, the other four with cheese for protein day
4 spoons of porridge oats
2 spoons of wheat bran
one and a half tea spoon of dried yeast
about 2 spoons of sweetener for baking
3 spoons of fromage frais
separate eggs whites from yolks, mix yolks with oats and wheat bran, sweetener, yeasts and fromage frais.
leave for half an hour in warm place. then beat eggs whites and gently mix with prepared earlier dough.
pour onto baking paper. depending on required size and amount of cookies. I've done medium size and had four for each day.
cheese filling I've done by mixing hard white cheese with a spoon of fromage frais, sweetener and vanilla extract
(I haven't found hard white cheese in English shops, it's the best to buy in polish shops, but you might use quark as well)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zachęcam Was do komentowania :D